maanantai 9. syyskuuta 2013

Mennään hiljaa markkinoille, kun aamu sarastaa....

Aurinko helli syyskuista viikonloppua ja hyvä olikin, sillä tänä viikonloppuna vietettiin Pukkusaaressa, Sommelo ry:n järjestämiä muinaismarkkinoita. Itsekkin sitaisin muinaispukuni lautanauhvyöllä kiinni ja lähdin markkinoille. Itselleni tämä oli ensimmäinen kerta vaikka markkinoita onkin järjestetty jo aijemmin. 

Aivan kuten kunnon markkinoilla kuuluukin oli tarjolla paljon kaikenlaista ostettavaa. Tarjolla oli niin käsityöläisten taidonnäytteitä, kuin muinaisia herkkujakin. Olipa markkinaväen viihdykkeeksi paikalle saatu niin soittoniekkoja, kuin laulajattariakin (Inehmo). Lisäksi väellä oli mahdollisuus nauttia soturien koreudesta, sillä molempina päivinä nämä korskeat urhot kisasivat taitolajeissaan sekä antoivat näytöksen taistelutaidoistaan. 

Ja vaikka paikalla olikin paljon kotimaisia muinaisajan- sekä historian harrastajia eri yhdistyksistä (Sommelo ry:n sivuilta löytyy osallistuneet tahot) oli mukana väkeä myös balttianmaista. Muinaispukunäytöksessä olikin mahdollisuus tutustua muiden maiden pukuihin. 

Tunnelma markkinoilla oli lämmin ja iloinen ja vaikka kertani olikin ensimmäinen ei tämä takulla jää viimeiseksi. Suosittelen lämpimästi tutustumaan ensi vuonna. 


Ja mikä minusta parhaiten kuvasti tapahtuman ilmapiiriä oli tämän kuvan ottohetki.
(Kiitos Sommelo ja Harmaasudet)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti