keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Pukkisaaren muinaismarkkinat 2016

Kesän markkinakauden päätäviin kuuluu vuosittain Pukkisaaressa järjestettävät muinaismarkkinat. Tänä vuonna ne olivat 3-4.9.16. Saareen veivät nyt uudet, joukkorahoituksella hankitut ja talkoovoimin rakennetut pitkospuut, jotka olivat entisiä leveämmät. Kyllä niitä pitkin kelpasi vedet ylittää. Markkinoiden tapaan tarjolla oli kaikenlaista hyödyllistä, tarpeellista ja ihan vain kaunista. 

Itse pääsin paikalle vasta markkinoiden toisena päivänä, joten edellisenä päivänä olleet sateet olivat hieman karsineet myyjiä, mutta onneksi ei sentään yleisöä, eikä markkinaväen mielialaa. Kastuneista kengistä (kuljetaan sitten paljain jaloin) ja tavaroista huolimatta, he loivat markkinatunnelmaa niin jousiammunna, taistelukisan, kuin muotinäytöksenkin avulla. 

 
 

Ja tässä vielä eräs harrastaja joka on kekseliäästi käyttänyt materiaaleja asunsa valmistuksessa. Liivinsä hän on rakentanut vanhasta turkista ja kantopussin valmistanut vanhoista pellavaverhoista. Tarvekalujen suojina ovat sohvanpäällys ja silmälasisuojus saaneet uuden elämän. Näyttävän asun valmistaminen ei siis aina vaadi paksua lompakkoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti