sunnuntai 5. elokuuta 2012

Leivonnainen vuoassa....

Kiireinen työviikko sai viimein päätöksensä ja kun eilen kauppareissulla tein löydön jota oli ihan pakko kokeilla, niin ilta menikin sitten leipoessa. Eilen kaupassa käydessä ostoskoriin tarttui kaksi purkkia amerikkalaistyyppistä kakunkuorrutetta.
 Purkit olivat tarjouksessa, sillä niissä oli päiväys menossa umpeen. Vanilajnmakuisen päiväys oli umpeutumassa ensin, joten päädyin käyttämään sitä. Kuorrute on kai pääsääntöisesti tarkoitettua kakun päälle, mutta itse päädyin kokeilemaan elämäni ensimmäisten vuokaleivosten (kuppikakku, cup cake) tekoa. 

Kodin kuvalehden nettisivuilta löytyi kuppikakkujen ohje.

10 - 12 kpl (itsellä tuli lähes tuplamäärä)

150 g voita tai margariinia
1 3/4 dl sokeria
3 munaa
2 3/4 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti. Nostele taikinaa muffinivuokiin, täytä n. 3/4 osaa vuoasta (loppu kohoamisvaraa). Paista 180 asteessa noin 15 minuuttia uunin keskitasolla. Jäähdytä ja kuorruta.

Kuorrute toimi mielestäni hyvin vuokaleivosten päällysteenä ja se oli helppo pursottaa tai levittää leivoksen päälle. Vaniljanmakuisen kuorrutteen olisi vain toivonut maistuvan oikeasti vaniljalle, mutta tämä ei mielestäni muistuttanut vaniljaa edes etäisesti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti