perjantai 24. elokuuta 2012

Taiteiden yön satoa


Päätin työpäivän päätteeksi lähteä taiteiden yöhön. Ensimmäiseksi etapiksi valikoitui Kansallismuseo.

Museon edustalla sijaitseva karhupatsaskin oli panostanut juhlatunnelmaan.
Museon aulassa esittelivat kolme erilaista vanhoihin vaatteisiin ja asusteisiin erikoistunutta myyjää tuotteitaan. Myyjien tuotteita oli esillä myös muotinäytöksessä, joka pidettiin samassa aulatilassa. Valitettavasti lava oli sen verran matala ja saavuin paikalle hieman liian myöhään, että en oikein päässyt kohtaan jossa oli voinut kuvata asuja. Toisena haittana oli, että taustamusiikki soi liian kovalla, joten juontajan ääni hukkui sen alle ja osa asujen selostuksista jäin kuulematta. Vain juontajasta sain kuvan näytöksen jälkeen.
Näytöksen jälkeen myyjien pöytien ääressä kävi kova kuhina, mutta onnekseni pääsin ottamaan muutamia kuvia pöytien aarteista, joita oli moneen makuun ja monilta vuosikymmeniltä. Ensimmäisenä osuin
Hoochie Mama Jane:n pöydän ääreen. Heidän kotisivunsa, jossa myös verkkokauppa, löytyy täältä.



Pöydässä oli myynnissä myös aivan ihastuttava kirjottukäsilaukku vuodelta 1934, mutta voih toinen ostaja ehti hankkia tuon ihastuttavan aarteen kokoelmaansa. En saanut edes valokuvaa siitä.
Seuraavana vuorossa oli Yesterday Once More. Heillä on vain verkkokauppa, joka löytyy täältä, mutta heidän työhuoneellaan on mahdollista käydä sopimuksen mukaan sovittamassa tuotteita.




Tuotteet olivat ehkä hieman nuorempaa vanhaa tavaraa. Muutamia myyntiartikkeleitä tunnistin jopa omasta lapsuudesta. Ja nyt ainakin tiedän mistä voin hankkia sisaren 30:lle sifonkihuivin. 
Viimeisenä tutustuin Mekkomanian tarjontaan. Heidän kotisivunsa löytyvät täältä


Viimeisen kuvan keskellä näkyvän rintakorun kaltainen löytyy minultakin korulippaasta, vaikkakin minun korussani on kirkkaammat ja tummemmat kiviet. Kooltaankin saattaa olla himpun verran isompi. Vaikkakin takuulla ainakin yhtä vanha. 

Ja koska ostokset jäivät vähiin näiden pöytien tarjonnasta päätin vilkaista museomyymälää ja onnekseni sinne piipahdin. Tarjolla oli taas monia ihanuuksia, jotka olisin voinut haluta, mutta silmääni pisti kaksi kirjaa joita ei voinut yksinkertaisesti vastustaa. 
Kirja oli nyt Taiteiden yön ajan alaennettu 10€ hintaan (norm. 15€) ja se vain oli aikaisemmin tuntunut liian kalliilta (mukama). Noh sen "säästyneen" 5€:n panostin sitten osaksi toista kirjaa joka minun on pitänyt hankkia jo jonkin kauan, mutta kirja loppuunmyytiin. Nyt ilmeisesti kirjasta on tehty uusi painos ja sitä on myös laajennettu entisestään. Hintaa kirjalla ei ollut kuin 15€.

Museolta kävelin vielä tutustumaan Hakasalmen huvilaan Made in Finland näyttelyyn, jossa ihastelin upeita huonekaluja, huonellista erilaisia nauhoja ja yritin epätoivoisesti tihrustaa lasin läpi mekkoa jossa ei ollut lainkaan sivu- eikä olkasaumoja. Kaavoituksessa oli muokattu kaikki saumat leikkaussaumoiksi, jotka sijoittuivat selänpuolelle. Esillä oli myös erilaisia hattuja ja muitakin mekkoja, joista mieleenpainuvin taisi kuitenkin olla hääpuku jossa oli uudelleen käytetty isoäidin hääpuvusta moiresilkkinen miehusta nappeineen. Puku oli kierrätystä ja uusiokäyttöä kauneimmillaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti