torstai 24. tammikuuta 2013

Pitkä hiljaisuus rikki

Kotiompelijattaren päiväkirjassa on ollut nyt lähes kolme viikkoa hilaiseloa, sillä kuten usein työskentely haittaa harrastuksia ja niin tälläkin kertaa. Töiden pidettyä kiireisenä, ei ole ehtinyt eikä oikein jaksanutkaan kiinnostua tekemään käsitöitä. Toisaalta tämä on ollut hyvää aikaa käydä läpi käsittelyä odottavia tavaroita. Varastoon oli kerääntynyt lukematton määrä erilaisia toppeja ja paitoja joista purin helmiä ja paljetteja tai pitsikoristeita. Erilaisia korujakin oli tullut hankittua aika pino, mutta niitä oli ihan mukava tv:tä katsellessa purkaa ja lajitella pieniin pusseihin. Suuri osa paljetti ja helmivarastoistani onkin itseasiassa kerääntynyt juuri näistä kirppislöydöistä jotka on hankittu vain koristeiden vuoksi. 
Ja tältä näytti tämänkertainen saalis. Oikeassa yläkulmassa näkyy vielä kynttilämanseteista 
irroitetut koristeet joista osa purettiin helmiksi ja rautalangaksi. 

Leivontatavaratkin ovat saaneet olla melko rauhassa, mutta isoäidin syntymäpäiville tuli tehtyä mansikkatäytekakku, joka tuntui maistuvan vieraille melkoisen hyvin. 
Tältä kakku näytti ennen vieraiden tuloa.
 Tein kakkuun perus pohjan ja täytin sen mansikkamoussella jonka ohjeen löysin pullahiiren blogista. Määrät vaikuttivat aika suurilta, joten päätin tehdä vain puolikkaan. Päädyin kuitenkin laittamaan mansikoita koko ohjeessa mainitun määrän. Täytettä tuli puolitetullakin määrällä hieman liikaa, joten ensikeraalla teen varmaankin hieman alle puolikkaan ohjeen. Koristeen tein samalla valkuais-tomusokeri-tahnalla, kuin jolla koristelin piparkakkutaloni. Koriste irtosi hyvin leivinpaperista kuivuttuaan ja onnistui muutenkin hyvin, mutta oltuaan kakun päällä jonkin aikaa se "suli" kakun pinnalle. Tahnalla tehdyt koristeet kannattaa siis laittaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti