perjantai 1. helmikuuta 2013

Äidin peruja ja kirppis löytöjä

Teimme tuttavani kanssa vaihtosopimuksen. Hän toi minulle kasan Kaari Utrion kirjoja kierrätyskeskus käynniltään jokin aika sitten. No nyt oli sitten aika tehdä vastapalvelus. Tuttavani oli löytänyt kaappiensa kätköistä hänen äitinsä aikoinaan kirjoman kangaspalan, josta oli ilmeisesti ollut tarkoitus tehdä tyyny, mutta joka oli jäänyt kesken. Pala ei kuitenkaan riittänyt kokonaiseksi tyynyksi joten päätimme käyttää taustana kangasta joka jäi yli pukkisaaren peliä varten valmistamastani asusta. Kangas ei ollut aivan saman värinen(enemmän punaiseen vivahtavaa ruskeaa), mutta tuttavan mielestä "tarpeeksi lähelle".
Tyyny onnistui suht hyvin vaikkakin tuttavani varaama sisätyyny oli hieman liian pieni. Joten päädyin tekemään sisätyynylle uuden päällisen ja lisäämään hieman vanua, jotta saavutettiin sopiva koko jolla koristepäällinen täyttyi. Luovutin tyynyn eilen tuttavalleni ja hän oli tuotokseen hyvin tyytyväinen. Taustan ja päällisen värierokin jäi yllättävän huomaamattomaksi.  

Samalla kuin toimitin tyynyä oli hyvä mahdollisuus vilkaista Kirpun torin tarjontaa, eikä tälläkään kertaa pöytien läpikäynti tuottanut pettymystä. Olenkin jo pitkään haaveillut kulhosta jollaisia olen usein nähnyt tv:ssä leipojan käyttävän. Kulhon joka pysyisi pöydällä ilman pitämistä ja jossa olisi helppo alustaa pullataikinaa. No nyt voin lopettaa haaveilun.
Toisesta pöydästä löytyi vielä nämä ihanuudet ja kun hintaa kolmen setillä oli 0,50€ niin olin kiljahdella riemusta. Nämä voi turvallisesti ottaa mukaan peleihin ja ei tarvitse koko ajan pelätä kalliiden lasien rikkoutumista. Tiedän, kyllä, että ne eivät ole aivan keskiaikaiset, mutta askeleen lähempänä kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti