torstai 9. huhtikuuta 2015

Niin paljon herkulllista ruokaa, vaan ei mitään syötävää

Teatterimuseon kiertävä näyttely Saako sitä syödä on tällä hetkellä esillä Myyrmäessä sijaitsevassa Taidetalo Toteemissa. Näyttely kertoo ruuasta sekä syömisestä näyttämöillä. Näyttelyssä on esillä erilaisista materiaaleista valmistettua rekvisiittaruokaa eri vuosikymmeniltä, vanhin 1900-luvun alusta. 

Esillä on tekstiä ja valokuvia jotka esittelevät lavalla esitettyä ruoanvalmistusta, ruokailutapoja ja kahvikulttuuria. Näyttelyssä on myös teemaan sopivia pukuja, kuten näytelmistä Kaunotar ja Hirviö, Liisa Ihmemaassa. Lisäksi tarjolla on tietoa syömiseen liittyvän rekvisiitan ja ruokarekvisiitan valmistuksesta, josta hyvänä esimerkkinä video, jossa Helsingin kaupunginteatterin entinen tarpeistosuunnitelija Juhani W. Rytkölä kertoo valmistamistaan rekvisiittaruoista, kuten todella aidon näköisestä muna-sardini-leivästä. 

Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on avoinna vielä 11.4.2015 klo 14-16 jolloin siellä vietetään perhelauantaita. Näyttelyssä järjestetään klo 14 ja 15 draamaopastus joka kestää 30 minuttia. Paikalla toimii myös nonstoppina herkkumangneettipaja, jonka materiaalimaksu on 1€/magneetti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti