perjantai 24. huhtikuuta 2015

Ei tikapuita vaan Tikaportaita

Tämä nauha tuntui olevan oikea murheenkryyni. Mallin nimi on Tikaportaita ja on peräisin jo tutuksi tulleesta Omenaisia ja revonneniä kirjasta. Aloitin nauhan joskus puolisen vuotta sitten ja pääsinkin siinä ihan kivaan alkuun, mutta sitten jotenkin se jäi kesken. Lopulta purin nauhan ja langat lojuivat varastossa, kunnes tällä viikolla ne taas löysin ja päätin koettaa uudelleen. 

Jälleen alku meni hyvin, mutta jo muutaman kymmenen senttimetrin jälkeen kuvio meni sekaisin ja yrityksistä huolimatta en osannut korjata sitä. Päätin katkaista nauhan ja aloittaa alusta. Ja vaikka matkanvarrelle tulikin useampiakin kertoja, kun piti väärin käännettyjä lautoja korjata on nauha nyt valmis. Ja vaikka parista kohtaa voisi nauha olla tasaisempi niin olen lopputuloksesta ihan tyytyväinen. 
 
Kirja kertoo nauhasta seuraavaa: "Tämä nauha on peräisin Kaukolan Kekomäen kalmistosta vaippahameen yläreunan nauhasta. Saman hameen toiseen puoliskoon oli kiinnitetty S-merkki. Löytö on ajoitettu Karjalan rautakaudelle."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti