torstai 29. elokuuta 2013

Kohti syksyn tanssileiriä eli tanssiaisasu osa 1

Jokin aika takaperin sain sähköpostiini vahvistuksen, että paikkani syksyn tanssileirillä on varmistunut. Siitä lähtien (tai jo ennen sitä) olen yrittänyt miettiä pääni puhki miten pukeutua leirin tanssiaisiin. Tällä kertaa teemana kun on karnevaalit. Tietystihän tämä ei ole mikään velvoite pukeutua teeman mukaisesti, mutta koska minusta olisi ihanaa pukeutua hienoon asuun, verhota kasvonsa naamion taakse ja kietoutua tähän "mystiseen" teemaan. Oih....

No juu lähdin sitten liikkeelle tietysti miettimään sanaa karnevaali. Virtuaalinen tietotoimistoni Wikipedia kertoi aiheesta näin:
"Karnevaalit ovat varsinkin katolisissa maissa laskiaisen aikaan ennen paastoa vietetty riehakas juhla. Karnevaali-sanan alkuperäistulkintoja on useita; erään tulkinnan mukaan sana tulee keskiaikaisen latinan termistä carnem levare, joka tarkoittaa "ottaa pois liha". Mahdollisia alkuperoä ovat myös carnem vale (hyvästi liha) ja carnem laxare (jättää liha). Toisaalta sanan on myös arveltu johtuvan sanoista carrus navalis (laivavaunu), mikä viittaisi kulkueissa käytettyihin koristeltuihin laivan muotoisiin vaunuihin.

Nykyään karnevaali-sanaa käytetään yleisesti muistakin karnevaaleja muistuttavista juhlista."

Minulle kuten varmasti monelle muullekkin sanasta karnevaalit tulee vahvimmin mieleen Venetsian ja Rion karnevaalit. Nämä kaksi edustavatkin mielestäni hyvin kahta karnevaalin ääripäätä. Siinä missä Venetsiassa karnevaaleihin liitetään peittävät asut, koristeelliset käsin tehdyt naamiot, tietynlainen arvokkuus ja salaperäisyys (sillä eihän vastaantulevasta hahmosta useinkaan ole näkyvissä kuin mustiksi rajatut silmät) 
kun taas Rion karnevaalit tuovat mieleen kuumata tunnelmat, rihekkuuden, rymikkään musiikin ja sekä tanssitytö, joiden taidokkaat, mutta usein hyvin niukat asut usein uhmaavat painovoimaa suurine päähineineen ja muine koristeineen. 
Näin kuitenkin suomen syksyn tuntien ja koska en omaa yhtä timmiä vartaloa, kuin nuo brasialiais naiset niin on minun haettava karnevaaliasuani lähempää venetsialaista tyyliä. Tähän asti oli helppoa, mutta sitten pitäisi päättää miksi sitä sitten pukeutuu? Karnevaaleihin tai naamiaisiin pukeutuessa on mahdollisuuksia on kymmeniä. Käytyäni läpi mahdollisuuksia, surffattuani netissä katsellen naamiaisasuja ja karsittuani ideoita jäivät jäljelle kaksi vaihtoehtoa.

Ensimmäisenä ajatus Liisa Ihmemaassa teemasta alkoi kiehtoa, mutta ei en halua pukeutua Liisaksi tai edes Herttakunigattareksi. Ei ajattelin enemmänkin Herra Kania. Löysinkin muutamia muiden tekemiä asuja, joissa oli kivoja ajatuksia.
Suosikiksi nousi kuitenkin tämä koska siinä oli pysytty hyvin uskollisena alkuperäiselle. Tekijä on oivaltanut hauskalla tavalla yksinkertaisen tavan toteuttaa asu ja saada se näyttämään samalta, kuin alkuperäinen.
 http://anamaria88.deviantart.com/art/Follow-The-White-Rabbit-126282017
Aloin, kuitenkin miettiä asu valintaani, sillä vaikka tarvittaessa tanssin kavaljeerina (ja miehet tanssivat daameina, jos naisia ei ole), mutta naisena kuitenkin haluaisin pukeutua naisellisemmin tanssiaisiin. Ja jatkettuani etsintää karnevaaliasujen maailmassa, tuli vastaan tämä ihanuus ja olin myyty.
http://www.tumblr.com/tagged/peacock-dress
Tästä on hyvä lähteä liikkeelle.


osa 2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti