tiistai 27. elokuuta 2013

Varastojen täydennysreissulla Tallinnassa

Kun mahdollisuus lähteä käymään Tallinnassa aukesi kohdalle, ei tarvinnut miettiä kahdesti. Pakkasin reppuni ja suuntasin nokan kohti satamaa. Kolme tuntia myöhemmin olinkin jo matkalla Karnaluksiin tuohon ompelijan paratiisiin maan päällä. Ja tällä kertaa varmistin, että kukkaro oli vahvasti taskussa. :) 
No hieman yli tuntia myöhemmin kävelin ulos kahta painavaa muovikassia kantaen. 
Ja mitä sitten tuli ostettua...

Toisen kassin täyttivät saumurilangat.
Ja toisen kassin...
Tällä kertaa löysin tukikangashyllyt. Monet olivat kuitupohjaisia ja minun käyttötarkoituksiini sopimattomia, mutta tarjolla oli myös kangaspohjaisia sekä ohuita neolospohjaisia. Valitsemani olivat kangaspohjaisia ja vaikka hinta olikin hyvin lähellä suomen hintaa, niin kankaiden leveys oli suurempi (toinen 110cm ja toinen 150 cm) suomen tarjontaan verrattuna. Lisäksi tuli hankittua kolmea kokoa apuvälineitä vinonauhojen valmistukseen, neuloja sekä keskipaksuille, että ohuille kankaille tarkoitettuja nuppineuloja, puolatelineen sekä 10 uutta puolaa, pahvisia liuskoja langoille sekä kahdet uudet Burdan kaavat. Käsityölehti (kaupan päällinen) oli iloinen yllätys jonka löysin kassista sitä kotona purkaessani. 

Valitettavasti sinistä satiinikangasta jota lähdin etsimään en saanut. Tai siis kyllä sitä oli tarjolla molemmissa kangaskaupoissa, joissa kävin, mutta koska hinta oli suomen tasoa tai jopa kalliimpaa, jätin hankkimatta. Kangazungel XXL:stä kylläkin tarttui mukaan jotakin joka saattaa päätyä syksyn tanssiaisasuun. Ja kun hinnasta 15€ vielä lähti kassalla puolet pois, olin entistä iloisempi tästä löydöstäni. 

Ja pikakierroksella Rimissä, ennen laivaan menoa tarttui mukaan vielä nämä...
On kiva kokeilla jotakin "paikallista" ja koska nyt oli kiire ja kova jano, tarttui tällä kertaa mukaan tuo juoma. Ikävä kyllä se oli sokerista makeutettua vettä, joten ei oikein toiminut janonsammuttajana. :( 
Leivontatarvikehyllyssä ei kamalasti ollut mitään mielenkiintoista tai erikoista, joten hinnan vuoksi jäi värit mukaan (1,59€/kpl) ja pussi jonka käyttötarkoitus ja ohjeistus on vielä täysin selvittämättä, mutta eiköhän siihenkin tolkku saada. Aiheeseen palataan myöhemmin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti