perjantai 24. tammikuuta 2014

Juustoisia kakkuja

Kun kahdet syntymäpäivät osuivat viikon ajalle, niin tuli tarvetta tarjottavalle ja tällä kertaa päädyin valmistamaan täytekakun sijaan juustokakun. Tai siis kaksi. 

Ohjeeksi valikoitui Kinuskikissan Limejuustokakku, pienillä muutoksilla. 

Pohja: 180 g Digestive keksejä
75 g voita sulatettuna

sekoitetaan ja painellaan irtopohjavuoan pohjalle. Itse suosin leivinpaperia pohjalla, jolloin kakku on helpompi siirtää tarjoilualustalle. 

Täyte: 7 liivatetta
4 dl kermaa 
3 valkuaista
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl mehua
2 dl sokeria
1 vaniljatangon sisus
3 rkl vettä

Liota liivatteita n. 10 minuuttia kylmässä vedessä. Vatkaa valkuaiset ja kerma omiksi vaahdoiksiin ja yhdistä. Lisää tuorejuustoon limemehu sekä sokeri johon olet sekoittanut vaniljatangon sisuksen ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä se sitten kerma-valkuaisvaahtoon. Kaada täyte sitten vuokaan jonka reunoille olet laittanut esim. leivinpaperista suikaleet jotka ulottuvat reunojen yli. Tasoittele pinta ja hytkytä vuokaa muutaman kerran. Laita sitten hyytymään jääkaappiin n.3 tunniksi, mieluummin yön yli. 

Kiille: 5 liivatetta
5 dl mehua

Liota liivatteet pehmeiksi. Valmista sillä aikaa limettimehu ja värjää se haluamasi vahvuiseksi elintarvikevärillä. Parhaiten värin erottuu vaaleapohjaisessa astiassa. Kiehauta 1/2 dl mehusta ja sulata liivatteet kuumaan nesteeseen. Yhdistä joukkoon loppu mehu ja jäähdytä. Lisää sitten lusikalla täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa.

Tältä kakku näytti ennen koristelua
ja tältä koristelu yrityksen jälkeen

Nyt näin jälkikäteen viisastuneena niin olisi ehkä kannattanut siivilöidä hedelmäliha pois niin olisi tullut sileämpi kiillekerros. Aloin myös harkita, että hankkisin leivontakalvoa, sillä reuna meni hiukkasen rosoiseksi, kun käytin leivinpaperia, mutta meni se näinkin. Myös käden vakautta täytyy alkaa harjoitella, sillä suklaapursotukset meni kyllä sen verran penkin alle. : /

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti