maanantai 27. tammikuuta 2014

Kohti keskiaikaharrastusta

Päätin viimeinkin rohkaituneena lähteä karuttamaan keskiaikatietoisuuttani ja ehkä löytää siitä itselleni harrastuksen. Päätin siis mennä Keskiaikaseura Hukka Ry:n sunnuntaitapaamisiin. 

Ja koska vieraisille ei ole kiva mennä kädet tyhjänä (varsinkaan ensimmäisellä kertaa) niin päätin leipaista kahden suklaan vuokaleivoksia. Ohjeen löysin näihin Peace, love and bubblegum - nimisestä blogista. Ja kun nyt ensimmäistä kertaa pääsin koettamaan juuri hankittua muffinssivuokaani niin voin vain ihmetellä, miksen ole sellaista tullut aikaisemmin hankkineeksi. Leivonnaisista tuli kauniin tasaisia ja kauniita. No juu hinta toimi pitkään karkottimena, lähes 15€ hinta tuntui kovin korkealta. Kunnes sitten kauppareissulla törmäsin kaupan omaan tuotesarjaan kuuluvaan 12 - muffinssinpeltiin jonka hinta oli 4,95€ niin ei sitä voinut jättää hyllylle. Oli se vain niin hyvä löytö, vaikka kotona oltiinkiin asiasta hieman eri mieltä. 
Tuplasuklaa muffinssit 

125 g voita
1,5 dl sokeria
1 vaniljatanko
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
3 rkl kaakaota
2 rkl maitoa
1/2 valkosuklaalevy

Vatkaa voi, sokeri ja vanilkatangon sisus kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sihtaa joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Paista 180 asteessa 12-15 minuttia (tarkista paistoaika, sillä itsellä uunin alatasolla vaati n. 20 min.)
Koristele jäähtyneet muffinssit halutessasi.

Niin, mutta miten sunnuntaitapaaminen meni? Kivasti. Hieman hirvitti, kun ei oikein tiennyt millaisen vastaanoton saa, olisiko ryhmä kovin yhteensitoutunut. Tuntisinko oloni kovin ulkopuoliseksi. Ei. Uusi ihminen otettiin innostuneesti vastaan. Kaikkiin kysymyksiin vastattiin ja myös tehtiin vastakysymyksiä, joilla helpotettiin kysymistä. Ensivaikutelmaksi jäi siis mukava ja lämmin porukka johon uudet ihmiset ovat lämpimästi tervetulleita. Nyt vain pitäisi alkaa mietiskellä omaa henkilöllisyyttään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti