tiistai 1. toukokuuta 2012

Vappu 2012


Tänäkin vuonna juhlistamme Vappua roseteilla, jotka ovat yllättävän helppoja tehdä ja juuri 
paistettuina ovat ihanan rapeita. Rasvaisuutta voi vähentää sillä, että nostaa rosetin hetkeksi 
talouspaperille. Jäähtyneille roseteille voi sirotella puuterisokeria koristeeksi. 
Ja sitruunasimakin ehti hyvin juhlajuomaksi.
( aijempi postaus: valmistautumista vappuun)

Tässä vielä minun käyttämäni resepti:

Rosetit 


1 dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
(1tl vaniljasokeria)
1 kananmuna
1 dl maitoa

paistamiseen (rypsi)öljyä


Sekoita kulhossa jauhot sekä sokeri. Lisää kananmuna ja maito. Vispaa taikina tasaiseksi. Kuumenna öljy n. 170 asteiseksi. Kasta rosettirauta hetkeksi öljyyn kuumenemaan. Anna ylimäärisen öljyn valua raudasta ja kasta rauta sen jälkeen taikinaan, kuitenkin niin, että raudan yläreunasta jää 1-2mm puhtaaksi. Jos raudan kastaa kokonaan ei rosettia saa kauniisti irti.


Upota taikinainen rauta kuumaan öljyyn ja kun rosetti on vaaleanruskea (30sek-1min)nosta rauta pois. Jos rosetti irtoaa jo öljyyn, nosta se reikäkauhalla, muutoin irtoamista voi auttaa kevyesti veitsenreunalla. Anna rosetin jäähtyä talouspaperin päällä.

Rosetit voi koristella sihtaamalla päälle puuterisokeria.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti