perjantai 7. joulukuuta 2012

Jalalla koreasti

Eilen Suomi juhli 95:ttä itsenäisyyspäiväänsä ja moni vietti juhlapäivää television ääressä katselemassa niitä harvoja jotka olivat saaneet kutsun linnan juhliin. Mutta harvempipa tietää, että myös toisaalla tanssittiin linnan juhlissa. Otaniemen Roolipeliclubi ry järjesti perinteiset Linnan Vastaanottajaiset. Paikalle olikin saapunut suuri joukko historiallisten tanssien ystäviä ja tansseja olikin harjoiteltu ahkerasti syksyn ajan. Ilta koostui hyvästä seurasta, toinen toistaan kauniimmista leideistä upeine asuinen sekä komeista kavaljeereista sekä lämpimästä ja iloisesta tunnelmasta.

 Illan aikana tanssittiin useita historiallisia tansseja kuten Il Conto dell´Orco, Giddy Promenade, Brandle Officiale joka tunnetaan myös Leidinheittona, Ballo del Fiore sekä vanhojen tansseistakin tuttuja tansseja kuten Kikapoo, Valssi ja Poloneesi. Koska itse olin ehtinyt sisäistää vasta muutaman tanssin jäi minulle aikaa ihastella upeita asuja ja tanssijoiden suosiollisella suostumuksella sain ikuistaa niistä osan. Tanssijat olivat panostaneet asuihinsa, oli ilta-, juhla, sekä historiallisia pukuja. Myös kansallis- ja kansanpuvut olivat edustettuina juhlassa. Tässä pieni läpileikkaus leidien pukuloistosta. 

Oikeuden kuviin omaavat niissä esiintyvät henkilöt. Kunnioitathan siis heidän oikeuksiaan. 
Puvun väritys on valitettavasti vääristynyt ja puvun upea väri ei välity oikein. Tässä asussa oli yksityiskohtiin todella panostettu. Huomatkaa tyyliin istuva kampaus sekä asusteet.
Tälläisen puvun kanssa luulisi olevan hankalampaa tanssia, mutta taitava tanssija liikkui tämän hienon 
puvun kanssa täysin vaivattomasti.
Asunkantaja paljasti puvun päällisenä käytetyn kankaan olleen aijemmassa elämässään silkkiverho, joka löytyi kirpputorilta. Hän oli myös hyödyntänyt tätä teatterimaailmassa hyvin käytettyä kikkaa, säästää kallista kangasta korvaamalla sen halvemmalla, siltä osalta joka ei näy. 
Valitettavasti tämän upean asun kohdalla käsieni tärinä ei tee oikeutta kankaan kuosille eikä yksityiskohdille. Asunkantaja oli myös kehittänyt ihanan idean hiuskoristettaan ajatellessa. 
Ja kuten jo mainitsinkin niin joukkoon mahtui myös kansanpuku sekä alimmassa kuvassa näkyvä Sakkolan kansallispuku. Puku on hyvin samanlainen Raudun puvun kanssa, jossa kuitenkin yläosan ja helman väritys on käänteinen sekä hameenhelma on punainen. 

Ja vaikka itseäni kiehtoivatkin eniten juuri naisten puvut, olivat myös miehet panostaneet illaneleganssiin ja siksi tässä yksi asu joka oli yksi illan komeimmista miesten asuista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti