tiistai 30. huhtikuuta 2013

"MD" osa 1

Koska tällä kertaa ei ollut valmista henkilöä jonka pukeutumista olisi pyritty "matkimaan" piti hahmolle keksiä jokin työnimi jota voisi käyttää. Työnimeksi tuli sitten lopulta MD eli Miss Drag, koska tarkoitus on tehdä perinteinen "yliampuva ja -naisellinen" asukokonaisuus. Tuttavallani oli ajatuksena, että valmistamme takin sekä sen alle lyhyen paljettimekon. Väritys toiveena oli pinkki. 

Oli mielenkiintoista kun aloin googlettaa sanoja drag queen tuli vastaan paljon kasvokuvia, mutta ei varsinaisesti vaatetusta esitteleviä. No eipä sanat drag queen costumes tuottanut sen kummempaa tulosta. Joten poimin joukosta muutaman inspiraatio kuvan: 
Tuttavani hyväksyttyä luonnoksen lähdin metsästämään kankaita. Olimme päätyneet satiiniin ja Eurokankaasta löytyikin kaunis siniseen vivahtavaa pinkkiä satiinia. Valitettavasti paljettikankaiden kanssa ei sitten ollutkaan yhtä hyvää onnea. Heillä oli ainoastaan kahta paljettikangasta tarjolla ja koska mustan-ruskea kangas ei oikein mielestäni sopinut pinkin satiinin kanssa, joten näiden kanssa sitten lähdin sieltä.
Seuraavaksi olikin sitten metsästettävä lisätarvikkeet. Ja täytyy sanoa, että harvoin sitä joutuu oikeasti näin paljon etsimään sopivaa vetoketjua. Juu kyllä avovetoketjuja löytyy ja sopivalla pituudellakin, mutta ilmeisesti vaaleanpunainen on väri joka ei ole suosittu. Käytyäni läpi Eurokankaan valikoimat sekä muutaman ompelutarvikkeita myyvän liikkeen löytyi lopulta lähes sopiva Punaisesta Langasta. En kuitenkaan saanut 6mm:stä vaan jouduin tyytymään 4mm:n. Ja hintakin oli mielestäni aika korkea (7,70€), mutta joskus "pakon edessä on joustettava. Pilailupuodista löysin sitten höyhenpuuhkan. Valinta pinkin ja vaaleanpunaisen välillä oli vaikea sillä pinkki olisi sopinut paremmin takkiin, mutta vaaleanpunainen taas sopi paremmin paljettimekkoon. Lopulta päädyin vaaleanpunaiseen, sillä se yhdistää mekon värityksen takkiin ja on "yliampuvampi", kuin pinkki olisi ollut. 
Päädyin aloittamaan mekosta, sillä koska olimme jo aiemmin valmistaneet Tina Turnerille lyhyen paljettimekon, oli minulla vanhat kaavat valmiina joita saatoin käyttää. Pienenä vinkkinä, jos et ole aiemmin n paljettikangasta käsitellyt niin leikkaamiseen ei kannata käyttää parhaimpia kangas-saksia, sillä paljetin tekevät todella ikävää jälkeä saksille. Leikkaamisen jälkeen olikin edessä se ikävin homma, riipiminen eli saumavarojen puhdistaminen. Tämä vaihe joka tuntuu turhalta helpottaa ompelemista ja sovituksissa mahdollisesti tulevien muutosten tekoa. Ja tältä kappaleet sitten näyttivät yhteen ompelun jälkeen.
Tästä sitten jatketaan sovituksella ja saumojen paikkaamisella.
Lisää osassa 2. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti