perjantai 24. toukokuuta 2013

Löytöjä ja leivonnaisia

Suklaiset leivonnaiset
( Mokkapalat)

Pohja:
2 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl jauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaota
1,5 dl maitoa
150 g voita tai margariinia

Kuorrute:
5,25 dl tomusokeria
1,5 rkl kaakaota
3tl vaniljasokeria
6 rkl voi- tai margariinisulaa
6 rkl vahvaa kahvia 
(tai appelsiinimehua)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon. Lisää joukkoon maito sekä sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä. Anna jäähtyä.

Siivilöi kulhoon tomusokeri sekä kaakao. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Lisää halutessasi kahvia tai voisulaa, jos kuorrute tuntuu liian jähmeältä. Levitä kuorrute kakkulevyn päälle. Koristele strösseleillä, kookoshiutaleilla tai vaikka raastetulla appelsiininkuorella. 

Sain harrastusryhmän kautta kutsun illanviettoon ja aikomukseni oli valmistaa appelsiini-suklaaleivoksia, mutta en tiedä missä ajatukseni olivat kun kaupassa tarvikkeita ostelin, sillä vasta kotiin päästyäni tajusin unohtaneeni ostaa appelsiineja. Tein sitten perinteisellä ohjeella ja täytyy vain toivoa, että silti maistuvat.

Ja kauppareissulla jäi matkaan taas pari kappaletta dvd-elokuvia. Lady Janea en ole vielä nähnyt, mutta Hysterian kävin katsomassa elokuvissa ja täytyy sanoa, että välillä nauroin vedet silmissä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti