maanantai 1. heinäkuuta 2013

Markkina meininkiä -13

Viime viikolla vietettiin taas entisessä pääkaupungissamme keskiaikaisia markkinoita ja pitkästä aikaa minäkin pääsin matkustamaan markkina meininkiä tutkailemaan. Jo "postivaunuista" noustuani saatoin aistia markkinatunnelman, sillä vastaan osui lähes heti tuulessa matkaava savu ja sen mukanaan tuoma ruuantuoksu. Päällimmäisenä oli tuoksuista oli aistittavissa selkeästi tulella kypsytetyn lihan tuoksu ja sieltähän se löytyi kokonainen paistoporsas. Vaan taisi olla markkinaväki nälkäistä, sillä saapuessani paikalle oli porsas jo lähes syöty. 
  ja tältä porsas näytti vain hieman myöhemmin.
Porsasta kuolatessani kantautui korviini vienoista soitantaa ja pitihän sitä lähteä selvittämään mistä nämä sävelet kantautuivat. Nurkan takaa löytyikin Wanhan musiikin yhtye Muskotti joka soitti markkinaväen iloksi. Ikävä vain he olivat jo ehtineet aikansa soitella ja nauttia heidän musisoinnistaan vain muutaman kappaleen verran. Onneksi, kuitenkin edes sen verran.
Musisoinnin päätyttyä päätin lähteä katsastamaan keitä oli paikalle saapunut ammattitaitoaan esittelemään. Työnäytösalueella vastaan tulikin aivan erilaiset tuoksut. Näissä padoissa eivät porisseet kaalinpäät tai nauriit vaan niissä keitettiin saippuaa...
 ja värjättiin lankoja.
Vaan mitä lieneekään keitelty tässä padassa, jonka ympärillä niin kovin kävi kuhina?
 Vihje tule tässä.
Ja padoista pahantekijään. 
Seuraavaksi löysinkin Tervaraudan pajan, jossa sepällä oli tarjolla 
kaikenlaista tarpeellista aina juomasarven telineistä...
kahleisiin. 
Ja jos äidin ohjeet olivat päässeet unohtumaan saattoi muutamalla kolikolla 
hankkia sellaisia muistutukseksi. 
Ja apu oli lähellä, jos isännän naamataulu oli jäänyt ruokoamatta.
Itselle kuitenkin se tärkein koju löytyi tämän merkin takaan.
Hibernaatiopesäke nimistä blogia pitävä Mervi oli juuri juhannuksen alla julkaissut 
Maikki Kariston kanssa uuden lautanauhakirjan ja sitä oli myynnissä markkinoilla. Mervi myös valmisti ja opasti lautanauhan teon saloihin kojullaan. 
Uunituore kirja laukussa muutaman muun ostoksen kanssa olisin halunnut tehdä samoin, kuin tämä "isä", mutta minun oli pidettävä kiirettä jotta en jäisi "postivaunuista" joilla pääsisin kotiin. 
Ja markkina humun väsyttämänä matka menikin lähes kokonaan nukkuen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti