lauantai 13. heinäkuuta 2013

"MD" osa 3

Kerroin taannoin täällä siitä kuinka minulla oli ongelmia puvun yläosan istumisen kanssa. Lopulta syykin selvisi, sillä olin tehnyt virheen kaavoituksessa ja vyötärökorkeus oli pielessä. Onneksi olin jättänyt tarpeeksi saumavaraa olkasaumoihin, joten saatoin laskea olkia ja sain yläosan istumaan paremmin. Ja huokaisin helpotuksesta, kun katastrofilta vältyttiin.
Niin no empä olisi huokaillut jos olisin tiennyt mitä edessä oli...

Olimme suunnitelleet takkiin isoa pystykaulusta joka sai innoituksensa Lumikki ja Metsästäjä elokuvan puvustuksesta, Charlize Theron esittämän äitipuolen asusta.
Ensimmäisessä sovituksessa usko kauluksen pystyssä pysymiseen oli vielä melko hyvä, mutta pian alkoi selvitä, että kaulus olisi tarvinnut kipeästi tukevamman kehikon pysyäkseen pystyssä. Kauluksen keventäminenkään ei tahtonut toimia ja täytyy myöntää, että usko alkoi olla koetuksella asun valmistumiseen.
Päädyimme lopulta tuttavani kanssa muuttamaan kaluksen muotoa hieman, jolloin saimme kaluksen painopisteen muuttumaan sen verran, että se vaikutti pysyvän pystyssä. Ja tulipahan samalla todettua, että jos ei satu olemaan sovitusnukkea saatavilla, niin tyynyt toimivat hyvin "sijaisena".
 
Asu kuitenkin saatiin esiintymiskuntoon vaikkakin meni hieman viimeiseen hetkeen. Muutamia pieniä korjauksia joudumme vielä tekemään, mutta sen tiesimme jo etukäteen, sillä asun toimivuuden kun pystyy näkemään vasta "tosi toimissa". Ja koska minulla oli kunnia saada osallistua tapahtumaan jossa asu esiintyi on tässä pari kuvaa kokonaisuudesta. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti