maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäislounaan jälkiruoka

Keveämpi juustokakku
(http://www.kinuskikissa.fi/hoyhenenkevyt-sitruunajuustokakku/comment-page-4/)
Pohja:
200g Digestive-keksejä (kevyempi versio)
1 prk Bona hedelmäsosetta
Murskaa keksit esim kaulimella hienoksi muruksi ja sekoita sose sekaan. Painele vuoan pohjalle jauhotetuin sormin
 tai käytä ohuita hansikkaita. 

Täyte: 
6 liivatetta
1 sitruunan kuori
1 dl sitruunamehua
200g maustamatonta tuorejuustoa (2% rasvaa)
2 dl rasvatonta sitrusjugurttia
1 prk rasvatonta maitorahkaa
2 dl makeutusjauhetta / sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista
Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 10 min. Raasta pestystä sitruunasta kuori ja purista mehu. Sekoita tuorejuusto, rahka, jugurtti, kuoriraaste, makeutusaine ja vaniljasokeri. Vaahdota valkuaiset. Kiehauta sitruunamehu ja sulata liivatteet siihen. Jäähdytä ja sekoita täytteeseen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto. Kaada vuokaan pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa n. 4 tunnin ajan.  

Kiille:
3 liivatetta
2,5 dl appelsiinimehua

Laita liivatteet likoamaan. Kiehauta 1/2 dl mehusta ja sulata siihen liivatteet. Yhdistä sitten muu mehu ja jäähdytä. Lisää liemi hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa. Koristele haluetessasi.

kakusta tulee normaalikokoinen, mutta omani on selkeästi korkeampi, sillä valmistin sen n. 18cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Jos haluaa tämän kokoisesta normaalimman, kannattaa valmistaa taikinasta n. 3/4 osaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti