perjantai 11. huhtikuuta 2014

Pieni askel eteenpäin ja iso harppaus taaksepäin

Otsikko kertoo hyvin mitä kuuluu tällä hetkellä minun molemmille pukuprojekteille. Kaiveltuani kangasvarastojani joissa kyllä oli muutamaakin kivaa ja sopivaa kangasta, mutta juuri sen verran vähän, että ei niistä voinut ajatellakkaan valmistavansa alusmekkoa. Yhdestä pellavasekoitekankaasta sitten päätin lähteä tekemään viikinki naisen essumekkoa. Eli tällaista:
(www.pinterest.com)
Mittasin tarvittavat mitat ja leikkasinkin kankaan paloiksi, ompelin kiilan sekä miehustan kasaan, kun sitten epäilys alkoi nostaa päätään. Sovittaessani raakiletta sain huomata, että se istui (ehkä liiankin hyvin) rinnan alta ja siitä missä vyötärö yleensä on, mutta rinnanpäältä se lörpähti ikävästi juuri tuon kadonneen vyötärön seudulle. Tajusin, että ehkä tämän mekon kanssa olisi parempi pyytää sovitusapua taitavammilta. 

Lautanauha sitten taas... 
Halusin tehdä pidemmän (ja parannetun) version vyöstäni joten laskin menekin ja kävin ostamassa langat. Pätkin langat sopivan mittaisiksi ja pääsin nauhan teon alkuun, kun kauhukseni tajusin, että lanka joka myymälässä näytti viininpunaiselta olikin sinipunaista. Hetken maanaamisen jälkeen päätin, että olisi liian myöhäistä muuttaa asiaa joten jatkoin nauhan valmistusta. Juup sainhan nauhaa jopa metrin verran tehtyä, kun tajusin, että valitsemani malli ei kävisikään kaapissa olevan peploshameeni kanssa, sillä se olisi aivan liian leveä. Joten nyt sitten se mikä vielä eilen oli nauhan alku on pussillinen pätkittyjä lankoja. 

Tanssiaisasuksi olin kaavaillut valmistavani kansanpuvun eli mustista pasmiina huiveista hameen ja röijyn. Ikävä kyllä vain pengottuani kangasvaraston tajusin kauhukseni, että olin siivotessani sitä jokin aika sitten olin heittänyt ne pois. Sääli naapureita, sillä tämän iskostuessa rasittuneisiin aivoihini, ääni joka suustani lähti ei tainnut jäädä vain omien seinien sisään. Sen verran kovasti otti päähän. 

Eli toisin sanoen siis olen aivan samassa pisteessä, ellen jopa huonommassa, kuin projektia aloittaessani. Nyt vain aikaa on huomattavasti vähemmän. Käsi alkaa hamuta paniikkinappulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti