perjantai 2. maaliskuuta 2012

Lady Gaga osa 2

Alkaessani kaavoittaa mekkoa nousi mieleeni opettajani sanat siitä, miten muotolaskoksia ei voi hävittää vaan ne on aina kaavoitettava pois, vaikka sitten väljyydeksi. Ikävä, kyllä hän ei koskaan kertonut miten tulisi toimia, kun asun yläosa ei sisällä rintamuotolaskoksia. Siksi tällä kertaa voisi sanoa, että "hävitin" rintamuotolaskokset leikkaamalla ne pois. : )

Proto nro. 1

Proton sovituksen perusteella päädyimme muokkaamaan yläosaa siten, että pidennämme yläosaa 1 cm, jotta saisimme "vedon" poistettua. Myös etuosan "kaaria" muokattaisiin hieman syvemmiksi ja siten saisimme kaaret selkeämmiksi. Helman osalta piirsin ensin 1/4 kaavat, koska en ollut aivan sata varma siitä toimisiko ajatus kaavan kuosittelusta. 


Valitettavasti piirros ei näy välttämättä kovin hyvin, mutta pääpiirteissään olen mitannut neliön joka on halutusta helman leveydestä puolet x hameen pituus. Keskiedusta olen yläreunassa mitannut asiakkaan vyötärönympäryksestä puolet ja poistanyt ylijäämät sivuista sekä etukappeleen reunoilta. Kuvassa viivoitetut osat ovat varsinaiset leikkuukaavat. Etukappale joka samalla on myös takakappale leikataan taitteelta. 

Hame osan runko materiaaliksi valitsin 100% puuvillaa, myyntinimeltään Painopohja 4,90€ / m. Tukikankaana toimii kangaspohjainen 100% puuvillaa oleva kovikekangas 4,50€ / m. Molemmat löytyivät Eurokankaan valikoimista. Leikkasin ensin varsinaiset helmakappaleet ja sen jälkeen kavensin leikkuukaavoja samavarojen verran ja käytin niitä tukikankaan leikkuuseen. Jokainen helmapala tuettiin kolminkertaisesti eli kiinnitin kolmekerrosta tukikangasta jokaiseen palaan. 


Tukikankaiden kiinnittämisen jälkeen palojen on hyvä levätä seuraavan päivään tai ainakin muutama tunti tasaisella alustalla, jotta vältytään tukikankaan irtoilulta. Samalla kiinnitin tukikankaat myös tukirakenteen ja päällihameen väliin tulevaan samasta painopohjasta leikattuun "tuettuun tukikankaaseen" tai välivuoreen. Tämä siksi, että puvun materiaaliksi valittiin PVC - kangas jota ei voi tukea kiinnisilitettävällä kovikekankaalla. 

Seuraavana vuorossa onkin sitten hameen kokoaminen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti