torstai 13. maaliskuuta 2014

Kirjamaalausta sunnuntaitapaamisessa

Olen nyt muutaman kerran päässyt osallistumaan keskiaikaseura Hukka ry: sunnuntaitapaamisiin. Jokaisella kerralla on ollut oma teemansa ja viime sunnuntaina vuoron teemaksi oli kirjoitettu Scriptorium josta kuulin käytettävän myös nimeä Illuminaatio. Asiasta mitään tietämättömänä menin ja saatoin vain ihailla taidokkaita töitä, joita harrastajat illan aikana valmistivat. 
Näidenkin töiden eteen on käytetty tunteja ja taas tunteja, sillä tällaisten töiden maalaaminen on, kuin talon rakentamista kerros kerrokselta. Minulle kerrottiin, että ensin aloitetaan vaaleimmasta ja sitten maalataan seuraavallä värillä kerros ja näin jatketaan kunnes kaikki on maalattu. Ja kuva voidaan myös koristaa kullalla, kuten tässä harrastaja on tekee.
Tässä vielä kuvaa yhden harrastajan aihetta käsittelevästä kirjallisesta materiaalista.

Jos kiinnostus aiheeseen heräsi niin kannattaa lähteä mukaan. Lisätietoja toiminnasta saa Hukan pitäjän sivuilta: www.hucca.org
Minullekkin tarjottiin mahdollisuutta kokeilla, mutta vaikka vielä tällä kertaa tyydyin tarkkailijan rooliin, niin ensi kerralla voisin ehkä minäkin kokeilla. 

Ja jos keskiaika yleisesti tai harrastuksena kiinnostaa niin Hukka pitää Nurmijärven kirjastossa keskiaikapäivää 29.3.14 klo: 11 alkaen. Luvassa työpajoja, luentoja, myyntikojuja sekä taistelunäytöksiä. Lisätietoja tapahtumasta saa täältä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti