maanantai 17. maaliskuuta 2014

Uusin täydennys vaatetusta käsittelevään kokoelmaan

Huomasin eilen kauhukseni, että kauan sitten saamani lahjakortti oli umpeutumassa ja viimeisenä mahdollisena päivänä olikin sitten juostava Akatemiseen ja epätoivoisena läpikäytävä pukuhistoriaa ja muotia käsittelevien kirjojen hyllyjä. Suurin osa saikin jäädä hyllyyn, koska minulla joko ne oli tai sitten niiden aiheen käsittely ei herätänyt mielenkiintoa. Pienen harkinnan jälkeen mukaan lähti kuitenkin tämä kirja:
Tämä Satu Hovin, Hannele Maahisen ja Katri Niemen kirja on ainakin minusta kattavasti kirjoitettu ja kuvitettu teos keskiaikaiseen vaatetukseen, vaikka ehdin kirjaa vain pika vilkaista. Kirjassa on materiaaleista, aina niiden valmistuksesta käyttöön ja käsittelyyn sekä vaatetuksesta alusvaatteista asusteisiin. Kirjasta lisäksi löytyy kaavat, leikkuusuunnitelmat sekä ompeluohjeet jokaisen asun kohdalla. Asusteista on kerrottu myös niiden käytöstä sekä valmistuksesta. Myös esim. päähineille on kirjan lopussa kaavat sekä ompeluohjeet. Ja mikä minusta hienoa, niin kirjassa on käsitelty niin naiste, miesten kuin lastenkin vaatetus.
 

J.K. Mainostuksena vielä niin Nurmijärven kirjaston keskiaikatapahtumassa 29.3.14 on Satu Hovin haastattelu kirjaa koskien sekä hän puhuu keskiaikaisesta ruuanlaitosta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti