sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Elokuvien viemää

Kerroinkin tässä taannoin (http://kotiompelijattarenblogi.blogspot.fi/2012/04/aristokraatteja-ja-sovinnaisuuden.html) epookkielokuva boksista jonka olin hankkinut ja muutaman elokuvista jo katsellut. No koska Jussia vietettiin nauttien yöttömästä yöstä ja kesäisistä herkuista, saatoin näin sateisen sunnuntain viettää elokuvan parissa.

Katselu vuoroon osui Henry Fieldingin romaaniin perustuva Tom Jones
puolenkuunpelit.com

Tämä on uusi mukautus Hnery Fieldingin romaanista ja jertoo elämäärakastavasta Tom Jonesista ja hänen seikkailuistaa. Kartanonherra Allworthy löytää vuoteestaan löytölapsen ja päättää, että lapsen tulee saadaa kasvaa etuoikeutetussa ympäristössä ja päättää adoptoida pojan. Poika kasvaa ja rakastuu naapurissa asuvaan kauniiseen Sophie Westerniin. Tie todelliseen rakkauteen kuitenkin harvoin toimii pehmeästi ja perheen painostus sekä ajalle tyypillisen aseman tavoittelu erottavat nuoret rakastavaiset. Lopulta molemmat heistä ovat "pakotettuja" suureen seikkailuun todellisessa elämässä. 

Elokuva oli omalla tavallaan viihdyttävä. Nuoren miehen seikkailut ja hahmojen "tyhmyys" sekä kohtalon oikullisuus tekivät elokuvasta välillä jopa hauskan. Ehkä mieleenpainuvimmat roolisuorituksta kuitenkin tekivät Honouria esittänyt Kathy Burke aivan ihastuttavana palvelusneitona sekä Sophien isänä esiintynyt Brian Blessed. Molempien edesottamuksia sai nauraa koko elokuvan ajan.

Puvustus oli hienoa ja ideoita asujen valmistukseen elokuvasta saa ihan kiitettävästi. Pois ei ollut jätetty myöskään ajalle tyypillisiä peruukkeja, hiusten puuterointeja tai kauneuspilkkujen käyttöäkään.

Mutta elokuva jota todella jään odottamaan, sillä yrityksistäni huolimatta en ole sitä kirjana saanut alkua pidemmälle (jo kahdesti olen aloittanut ja kesken on jäänyt) on tämä:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti