keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Sahramia, munia, mantelimaitoa ja paljon muuta

Noin viikko takaperin seuraamassani blogissa (http://hibernaatio.blogspot.fi/) kerrottiin piakoin ilmestyvästä kirjasta. Innostuin niin, että laitoin ennakkotilauksen sisään ja tänään se sitten kopsahti postiluukusta. Aivan uunituoreena. Nimittäin tilaamani keittokirja.
Tämä joukon keskiajanharrastajia kirjoittama keittokirja julkaistiin tänään Turun Keskiaikamarkkinoilla, josta sitä voi hankkia Iloisen Joutsenen teltasta. Itse tilasin kirjan kustantajan nettisivujen kautta (http://www.salakirjat.net/keskiaikaharrastajan_keittokirja.html). Hintaa kirjalla oli 25€ sisältäen postituksen.

Kirjan 159 sivuun mahtuu monenlaisia reseptejä niin alku-, pää- kuin jälkiruokiinkin. Ja löytyypä kirjasta Hämeenpitojenkin ruokalista ohjeineen, jos vaikka haluaa sellaiset järjestää. Kirjoittajat toki muistuttavat, että kirja ei ole keskiaikainen keittokirja vaan kirja johon he ovat keränneet ruokia joita ajanjaksolla on syöty ja joiden reseptit he ovat vuosien saatossa kokeilleet ja hyväksi havainneet. 
 Suurin osa reseptejä sisältää myös kuvan valmiista ruuasta ja esillepanossakin on oltu uskollinen keskiaikaiselle teemalle. Kirjan lopusta löytyykin paikkoja joista kuvissa käytettyjä astioita on hankittu, joten jos omista vielä uupuu "se oikea tarjoiluastia" niin kannattaa katsastaa kirjan vinkit. Myös mausteiden hankintapaikkoja on listattu, sillä kaikkia käytettyjä mausteita ei välttämättä lähikaupasta saa. 

Tekijät ovat mausteneet kirjaa myös tunnelmakuvilla erilaisista keskiaikaharrastajien tapahtumista ja löytyypä sieltä kannessakin komeileva sialla ratsastava kanakin koko komeudessaan. Sekä tämä ajan henkeä hyvin kuvaava teksti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti