Yhden padan pohjasta löysin vanhan Arabian leiman ja http://arabia.kokoelma.fi/haku.aspx haun avulla sain selville, että kyseistä leimaa käytettiin vuosina 1971-1975. Uunivuuan suunnitteli Ulla Procopé ja malli oli tuotannossa vuosina 1959/1960-1978. Samalla selvisi, että kaksi muuta kannellista pataa ovat samaa sarjaa. Näissä vanhoissa padoissa on myös se ihanuus, että nämä ovat sekä uunin-, että liekinkestäviä toisin, kuin nykyisin valmistettava Kokki-sarjan padat ( huom.myöhemmin selvisi, että tämä on virheellinen tieto. (katso komentit))
Nyt jään odottelemaan syksyn satoa ja talvea, jotta pääsen nautiskelemaan erilaisista pataruuista.
Lueskelin tässä blogiasi lopusta alkuun ja jäin jotenkin nyt jumittamaan tähän, sillä ylpeänä Kokki-padan omistajana kuvittelin sen kestävän kaikkea, myös liekkiä (käytänhän sitä itsekin kaasuhellalla eli siis liekillä). Pakko oli ottaa asiasta selvää, ja Arabian sivuilla todetaan seuraavaa:
VastaaPoista"Kokki-padasta on moneksi. Siinä voit kuumentaa, hauduttaa, ruskistaa,
paistaa, keittää ja kypsyttää jos minkälaisia herkkuja – vaikka avotulella."
:)
Jonna kiitos, kun jaksoit ottaa aikaa ja kommentoida. Olen siis itse saanut väärää informaatiota asiasta. Oli erittäin hyvä, kun korjasit tämän tiedon. :)
Poista