maanantai 11. kesäkuuta 2012

Suussasulava sunnuntai


Tältä näytti eilisille yllätysvieraille valmistamani situunakakku koemaiston jälkeen. Tämä ohje tulee jäämään käyttöön, sillä kakusta ei tullut kuivakakuille tyypillistä "kuivaa" koostumusta. Ja saattaa olla, että kokeilen miten tätä ohjetta voisi hieman muunneltuna käyttää kakkupohjana. 

Sitruunakakku

1 sitruuna
4 dl vehnäjauhoja
1/4 tl soodaa
reilu 100g voita
4 dl sokeria
3 munaa
1prk (150g) creme fraichea

Raasta hyvin pestystä sitruunasta kuori ja ota siitä hedelmäliha talteen. Pilko se pieniksi paloiksi ja murskaa hienommaksi esim. haarukalla. Sekoita raastettu kuori sokerin joukkoon. Vaahdota voi ja lisää siihen sitruunankuorisokeri. Sekoita kuivat aineet. Lisää joukkoon munat yksittäin, vuorotellen kuivien aineiden kanssa. Lisää sitten creme frraiche ja viimeikseksi hedelmälihat sekä irronnut mehu.

Paista kunnes kakku näyttää kypsältä, n. 40-60 minuuttia 175 asteessa. 

Jäähtyneen kakun voi koristella tomusokerikuorrutteella ja esim. strösseleillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti