Sitruunapalat
Pohja:
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl tomusokeria
140 g pehmeää voita
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja nypi taikina tasaiseksi. Vuoraa 23 x 23 cm vuoka leivinpaperilla. Painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 175 asteessa noin 20 minuttia, kunnes pinta on hieman ruskea.
Täyte:
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
1 dl sitruunamehua
1 sitruunan kuori raastettuna
Vatkaa munia käsin parin minuutin ajan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi mehu ja sitruunan raastettu kuori. Sekoita. Muista pestä sitruuna hyvin ennen kuoren raastamista. Kaada täyte easipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 175 asteessa noin 25 minuuttia. Jäähdytä. Voit koristella sirottelemalla tomusokeria pinnalle, leikkaa pieniksi paloiksi.
Itselläni ei ollut sopivan kokoista neliön muotoista vuokaa enkä keksinyt mitään muutakaan sopivaa paistonkestävää astiaa, joten paistoin omani tavallisessa kakkuvuoassa. Tällöin kuitenkin kannattaa vuorata koko vuoka leivinpaperilla, sillä muutoin täyte jymähtää hieman kiinni ja irrottamiseen tarvitaan veistä apuna.
Ja ohje toimii muuten hyvin näin piirasmuodossaankin, pohja vain olisi voinut olla hieman ohuempi. Makuun tämä pieni kauneusvirhe ei vaikuttanut. Nyt vain nautiskellaan sunnuntaista ja kaupan ale-laarista löytyneestä historiallisesta romaanista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti