keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Juhlapuku osa 1

Ystävättäreni kysyi minulta joskos valmistaisin hänelle juhla-asun syksyksi. No mikäs siinä. Hänellä olikin mielessään jo malliasu, sillä hänen sydäntään lähellä on historialliset vaatteet aivan kuten minullakin ja hän on uskollinen omalle tyylilleen. Ideointimme perustaksi olikin valikoitunut tämä Morsiusgallerian puku. Puku onkin kaunis. Yksinkertainen, mutta ei missään nimessä tylsä. Ja siinä on tiettyjä keskiaikaisen asun piirteitä.
morsiusgalleria.com
Tarkoituksena ei kuitenkaan ole valmistaa kopiota kyseisestä puvusta vaan se toimii mallina asulle joka kuitenkin tehdään ystävättäreni toiveiden mukaiseksi juhlapuvuksi. Proton sovituksessa päädyimme muuttamaan puvun pääntien U-n muotoiseksi, mallin sydämenmuotisen pääntien sijaan. Tallinnan tuomisina ystävättäreni toi puvun materiaalit.
Pussista paljastui vihreää hyvin ohutta puuvillakangasta josta teemme alusmekon, valkoista kuviokangasta puvun takkimaiseen päälliosaan sekä valkoista puuvillasifonki hihoihin. Vielä etsintää jäi mahdollinen koristenauha jota pukuun lisätää jos sellainen löydetään. Samoin täytyy metsästää sopiva tukikangas ja väritykseen sopiva vetoketju ( ellei ystävätär sitten päädy kuitenkin nyöritykseen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti