lauantai 21. heinäkuuta 2012

Tutustumismatkalla Tallinnassa


Kun kohdalle sattui matka erittäin huokeasti, niin päätin lähteä tutustumaan mitä Tallinna tarjoaa ompeleville. Ensimmäiseksi etapiksi valikoitui monelle Tallinnanmatkaajalle hyvin tuttu Karnaluks (http://shop.kl24.ee/202/) josta onkin hyvä aloittaa. Karnaluksiin on noin 3 kilometriä satamasta, mutta sinne pääsee hyvin kivuttomasti bussilla nro. 2 joka lähtee suoraan satamasta (matka vie noin. 20-30 minuuttia). Lipun voi ostaa kuljettajalta jolloin se maksaa 1,60€, jos lipun ostaa R-kioskista etukäteen se maksaa hieman vähemmän. 

Bussista kannattaa jäädä pois Autobussijaam pysäkillä, siirtyä kadun toiselle puolelle ja lähteä kävelemään takaisin siihen suuntaan mistä bussi tuli. Kun oikealla puolellasi avautuu sivukatu nimeltä K.A Hermanni (4 sivukatu ylityksen jälkeen) käänny kadulle ja noin 50metrin päässä seinällä on suuri punainen kirjain C. Lasiovissa lukee pienellä valkoisella pohjalla punaisella tekstillä Karnaluks. Mene lasiovista sisään. Takaseinällä on valkoinen sisäovi jonka takaa avautuu portaikko. Nouse portaat ja soita oven vieressä olevaa soittokelloa. Astu sisään ja varaudu siihen, että kaikkeen et ehdi tutustua kerralla. Kori kannattaa ottaa vaikka et olisikaan varsinaisesti mitään hankkimassa, sillä ostettavaa kertyy helposti ja koria on ikävä lähteä hakemaan hallin toisesta päästä (1200 m2). Niin ja muista, että täällä VAIN käteinen on käyvä maksutapa. 

Tällainen oli minun ensimmäisen kertani saalis. Ja tähän satsiin paloi 26,72€ sisältäen kassalla hintoihin lisätyn 20% veron. Ja seuraavassa hieman "purettuna" ostoskasaa(hinnat ilman veroa).

 
Kirjontakehikkoja 25cm, 20 cm, 15 cm ja 10cm hintaluokassa 0,92 - 2,08€
 
Nauhankääntäjä 2,10€, harja koneen puhdistukseen 1,09€, 150cm mittanauha 0,67€, sarja helmineuloja 0,84€, kankaanreunan purkautumisen estävä liima 1,76€
 
Ruuvattavat korvakorupohjat 1,00€ ja kaksi T-korulukkoa 0,66€
 
10 vyyhtiä villakirjontalankaa 2,30€ (á 0,23€)
 
Kolme "kamee"-koru pohjaa á 0,60€, sormuspohja 0,42€ ja riipuspohja 0,25€
Ikävä vaan, että kotona huomasin, että tältä naishahmolta oli joku "skalpeerannut" osan hiuksista.
Burda kaavat (ohjeet vain saksaksi, ranskaksi, hollanniksi, italiaksi, espanjaksi, ruotsiksi, tanskaksi ja venäjäksi, kaavapalat merkitty myös englanniksi ja suomeksi) 4,00€ Ja näitä oli laajavalikoima eli oma kaavakirja karnevaaliasuista sekä  aikuisten-, että lasten perusvaatteista. 

Kun ostosten jälkeen palaa sivukadulta takaisin Tartu Mnt:lle ja jatkaa kävellen tietä eteenpäin (yhä sinne mistä bussi tuli) tulee oikealla puolella lähes heti seuraavassa talossa Tartu Mnt 63 vastaan Abakhan Fabricksin (http://www.abakhan.ee/) vihreäkeltaiset kyltit talonkivijalassa sijaitsevan myymälän ikkunoissa. Ja kun talon kulmasta nousee portaat sisään liikkeeseen tulee vastaan ensin pientarvikkeet, kuten langat, neulat ja nauhat. Liikkeen perältä löytyvät kankaat, joita on niin pakoilla seinän vierustoilla, kuin myös Eurokankaan tyyppisesti laareissa. Kangaslaaduista kertovat kyltit ovat viroksi, mutta niistä saa kyllä käsityksen millaisesta kankaasta on kyse. Pikavilkaisulla hintataso oli vaihtelevaa normaalista, edulliseen ja jopa naurettavan edulliseen. Myös täällä oli menossa sesonkiin kuuluva alennusmyynti.


Tästä eteenpäin jatkaessa kohdalle tulee seuraavaksi Solveig Testiilid Tartu Mnt 39. Liike on pienehkö ja siisti, mutta kankaat on esillä hyvin. Hintataso liikkeessä on suomentasoa. Jos siis etsit edullista kangasta niin tämän liikkeen voit jättää välistä.

Kolmas kangaskauppa, KangaDzungel XXL (http://www.kangadzungel.ee/)joka kohdalle eteenpäin jatkaessa osuu sijaitsee yhden talon päästä osoitteesta Tartu Mnt 35. Tämän liikkeen helposti ohittaa jos ei ole tarkkana. Oikealla puolella on betoninen "muuri" rauta-aitoineen joka aukenee pysäköintipihaksi ja sen perällä on porttikonki josta liikkeeseen noustaan portaat. Seinällä on sekä katukyltti, että liikkeen kyltti, mutta jos ei katso tarkasti näyttää piha vain parkkipaikalta ja kyltit jäävät "muurin" reunan taakse piiloon. Paikkaa ei kuitenkaan kannata ohittaa siellä suuri halli kätkee sisäänsä eri osastoja joista voi tehdä löytöjä niin verho-, kuin asustekankaissa kuin myös pientarvikkeiden osalta. Täälläkin voi hyvin hurahtaa tunti poikineen kankaita ja tarvikkeita tutkaillessa. 


Ja jos aikaa riittää niin Tartu Mnt:ltä pääsee helposti ratikalla(esim. 4) keskustaan Viru hotellin lähelle tai jos kiire laivaan yllättää niin bussilla 2 takaisin satamaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti