keskiviikko 31. lokakuuta 2012

All Hallows' Eve

Halloween, tuo joka vuosi keskustelua puolesta ja vastaan herättävä juhlapäivä jota wikipedia kuvaa näin:Halloween on anglosaksisissa maissa pyhäinpäivän aattona lokakuun viimeisenä päivänä vietettävä juhlapäivä, alkujaan muinaisten kelttien talven alkamisen päivä, jolloin vainajahenkien uskottiin liikkuvan. Nimi on lyhenne englannin sanoista "All Hallows' Eve" eli pyhäinpäivän aatto. 


Tästä juhlasta on amerikkalaistyyppinen karnevaali osuus rantautunut suomeenkin, ja tänäänkin useissa paikoissa vietetään mitä erilaisimpia Halloween tai kauhujuhlia. Siitä sopiiko tämä suomalaiseen perinteeseen ollaan montaa mieltä, mutta jokaisellahan on oikeus itse päättää juhliiko vai eikö juhli. Eihän kukaan pakota juhlimaan joulua, juhannusta tai vappuakaan. Itse henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että se juhlii joka haluaa ja sillä tavalla, kuin haluaa. Ei pieni iloittelu tai karnevaali maailmaa kaada. Ja se mitä tulee juhlan kaupallisuuteen, niin tottakai kaikkea koristetta ja karnevaalitavaraa on tarjolla niitä haluaville, mutta ei niitä ole pakko hankkia. Juhlia voi niin monella tavalla...



Itse juhlistan tänä vuonna näillä:

Suklaa kuppikakut

50 g kaakaota
240 ml kiehuvaa vettä
175 g vehnäjauhoja
2 tl leivinajauhetta
1/4 tl suolaa
113g huoneenlämpöistä voita
200 g sokeria
2 isoa munaa
(2 tl vaniljaesanssia)

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää kaakao ja sekoita kunnes kokonaan liuennut. Anna jäähtyä. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Lisää halutessasi vaniljaesanssi. Lisää jauhoseos sekoittaen vain kunnes ovat sekaisin. Lisää lopuksi jäähtynyt kaakaoliuos ja sekoita tasaiseksi. 

Jaa vuokiin n. 2/3 osaa tilavuudesta ja paista 190 asteessa n. 16-20 minuuttia, kunnes tikulla koetettaessa ei jää taikinaa. Älä paista yli, sillä muutoin niistä tulee kuivia. Jäähdytä ja koristele haluamallasi tavalla. 

Itse koristelin sulatetulla suklaalla ja spritsasin sokeri-vesikuorrutteella kirjiamet ja seitit hieman hyytyneen suklaan päälle. Ja älä anna ulkonäön pettää, leivonnaiset olivat suussa sulavan pehmeitä. 

Tässä myös muutama aivan ihana idea...


http://www.the-girl-who-ate-everything.com/2011/10/draculas-dentures-for-halloween.html
http://www.jojoebi-designs.com/2009/10/halloween-finger-food.html
http://domesticsugar.blogspot.fi/2011/10/something-evil-this-way-comes.html
http://www.notmartha.org/archives/2012/10/18/trick-or-treat-cookies-for-halloween/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti