lauantai 6. lokakuuta 2012

Mustavalkoisia klassikoita ale-laarista

Viikottaisella kauppareissulla muorin kanssa päädyin kaivelemaan kaupan DVD-elokuvien alelaaria. Paljon oli elokuvia tarjolla, mutta kahdesta laarista ei löytynyt mitään joka olisi innostanut. Viimeinen laari sitten räjäytti potin. Jopa kolme vanhaa suomifilmiä, joita olen tv:stä tuijotellut kymmeniä kertoja. Ja kun kappale hinta oli 2€ tuli mukaan kerättyä kaikki kolme. 

Ensimmäisenä käsiin osui Toivo Särkän ohjaama Ballaadi
Elokuva on kuvitteellinen kertomus Fredrik Paciuksen elämästä ja ensimmäisen suomalaisen oopperan, Kaarle-kuninkaan metsästys, syntyvaiheista. Elokuvassa näkyy kauniita 1800-luvun puolivälin asuja. 

Toisena silmiin osui myös Särkän ohjaama Katarina Kaunis leski
Tämä 1700 luvun lopulle sijoittuva elokuva joka kertoo Katarina nimisestä nuoresta leskestä ja hänen suosiostaan kilpailevista kosioista. Elokuvan naispääroolissa esiintyy yksi suosikki naisnäyttelijöistäni. 

Vielä laarin pohjalta löytyi Hannu Lemisen ohjaama En ole kreivitär
Tässä kepeässä komediassa Helena Karalla on kaksoisrooli, muotiliikkeen mannekiinina sekä oikeana kreivittärenä. Elokuva palkittiin Jussilla sekä kuvauksesta, että lavastuksesta. 

Vielä, kun löytäisin elokuvat Kaivopuiston kaunis Regina ja Katariina ja Munkkiniemen kreivi, niin alkaisi olla rakastamani suomielokuvat koossa. Ja nyt kun vielä löytäisi aikaa näiden katsomiseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti