maanantai 15. lokakuuta 2012

Ja panikointi jatkuu...

Jälleen kerran tuli todistettua, että vanhankansan sanonta: "Luulo ei ole tiedon värtti" pitää todella paikkansa. Loin itselleni aivan turhaa paniikkia ja minkä vuoksi? Niinpä. 

Ostin jo paniikissa kangasvärin, koska olin siinä käsityksessä, että mekkoni ei mahtuisi minulle ja joutuisin leikkaamaan uudet, leveämmät kiilat. No onnekseni sitten kuitenkin vielä lähdin mittamaan mekkoa päälläni, nähdäkseni kuinka suuret kiiloista pitäisi tehdä. Yllätykseni oli melkoinen, kun tajusin, että mekkoon mahtuisi minun lisäkseni toinenkin ihminen. Olin olettanut tarvitsevani väljyyttä mekon rinnanympäryksessä, enkä ollut käyttänyt kiinteää mittaa (rinnanympäryksen mitta) vaan olin lisännyt väljyysvaraksi 6 cm. Tämä aiheutti sen, että kun leikkasin mekon etu- ja takakappaleet tämän mitan (ry + 6cm) mukaan ja kiilat toivat lisäväljyyttä, niin lopulta mekossa oli 60cm "väljyyttä". Tämä liika väljyys taas aiheutti sen, että kainalot roikkuivat lähes kyynärtaipeissa ja hihat olivat liian lyhyet. Joten ei kun purkaen mekko paloiksi ja liika väljyys pois. Kyllä otti päähän, mutta omaa tyhmyyttänihän se oli. :(

Ja kuten kuvasta näkyy niin tulihan se värjäyskin sitten kuitenkin ajankohtaiseksi vielä näin viime metreillä. Kun sain mekon muuten istumaan kohtalaisesti, niin hihojen kiilat eivät olleet käsivarsien kohdalta tarpeeksi väljät, joten kiiloja oli suurennettava. Ja koska kangasta ei ollut niin sitä oli värjättävä. Siinä minä sitten istuin ja sekoittelin kangaspalaa väriliuoksessa, kuin satujen noita-akat keitoksiaan. Olisi vain ilmeisesti kannattanut laittaa hieman enemmän kangasta värjäytymään, sillä ainakin juuri pestynä kangas näyttää hieman tummalta. Noh ehkä se hieman vaalenee, kun kuivuu. Ainakin toivon niin hartaasti tai huomenna joudun ompelemaan tummemmat kiilat mekkooni. Jään mielenkiinnolla odottamaan myös minkälainen lopputulos tulee loppupalasta jonka heitin liemeen värjäyksen päätteeksi. Nyt se ainakin näytti hieman oliivinvihreältä ja vaikutti, että lopputulos voi olla läikikäs. Noh katsotaan, kyllä sen johonkin projektiin voi käyttää. 
Kirpputorilta löytämistäni villakangashousuista leikkasin kenkien päälle suojukset, joiden tarkoitus on peittää kenkien nykyaikaisuus. Lahkeista jäi vielä sen verran, että sain leikattua kuusi 15 cm leveää kappaletta, jotka ompelin yhteen kahdeksi "nauhaksi". Nauhoista on tarkoitus tulla eräänlaiset "sääriliinat", joilla sekä suojaan jalkoja kylmettymiseltä, että peitän hameen ja mekon alla olevat "ei aikakautiset" housun lahkeet. En huolitellut liinoja millään tavoin, koska niiden on määrä kestää vain tämän pelin ajan. Liinojen kiinnittämiseen tarkoitukseni on käyttää vihreitä akryylilangasta valmistettuja n. 3 metrisiä nauhoja. 

Vielä pitäisi iltapuhteina ja kankaiden kuivumista odotellessa valmistaa peplos ja esiliina. Ja peli on jo huomenna...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti