torstai 11. lokakuuta 2012

Vaatetus paniikki

Törmäsin Facebookissa ilmoitukseen, jossa kerrottiin muinais mini-larpista. Rohkaistuani itseni, lähetin viestin ilmoituksen tekijälle. Ja koska minunlaiseni aloitteleva roolipelaaja toivotettiin tervetulleeksi mukaan oli edessäni pulma; mitä ihmettä pukisin päälle? Peli sijoittuu suomen viikinkiaikaan joten muinaispuku olisi sopivin. Valitettavasti joskus vuosia sitten käymäni muisnaispukukurssin materiaali on hautautunut jonnekkin varastojeni perukoille ja puku jota silloin tuli tehtyä villakankaasta jäi muistaakseni pahasti kesken. Sain kylläkin pelivastaavalta tarjouksen lainavaatteista, mutta koska olen isokoinen mutenkin, kuin persoonaltani, niin en uskonut heiltä löytyvän minun kokoisia lainavaatteita. 

Aikataulun ollessa hyvin rajallinen, koska peli on jo tiistaina 16.10, alkoi paniikki nostaa päätään. Käytyäni läpi kangasvarastoani, joka ei aivan ole tälläinen, vaikkakin ei olla kaukana (n. kahden hyllyn päässä)
  en löytänyt yhtään sopivaa villakangasta, enkä oikein raaski hankkia sellaista juuri nyt. Joten päädyin oikaisemaan siitä missä aita on matalin ja päädyin valmistamaan muinaismekkoni kahdesta ruskeasta lakanasta.

Huom! Käytän tässä yhteydessä sanaa muinaismekko/-asu vaikkakaan asullani ei ole muuta yhteistä oikean muinaisasun kanssa, kuin mekon leikkaustapa.

Nettiä surffatessani löysin helpon leikkuukaavan mekolle täältä. Taittelin lakanani kaavan mukaan, mutta lakanan pituus jätti mekkoni n. 25cm liian lyhyeksi. Ensin aijoin jakaa mekon osat molemmille kankaille, mutta sainkin ikäväkseni huomata, että lakanat olivatkin erisävyisiä. Lopulta päädyin ratkaisuus joka ei ole aikakautinen, päätin valmistaa toisesta lakanasta hameen mekon alle. Leikkasin hameen palat samantyyppisesti, kuin mekon, jotta siitä näkyvä osa hämäisi ja antaisi kuvan kahdesta mekosta päällekkäin. Vielä pitäisi jostain pikaisesti hankkia sopiva kangas peplokseen sekä esiliinaan ja lähteä kaivelemaan varastosta esiin muita tarvittavia asusteita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti