sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Lady Gaga osa 3

Gaga-projektikin etenee. Mutta voi sitä hermostuneisuutta ja stressiä joka vallitsi ennen sovitukseen menoa, sillä mitään takeita ei ollut siitä toimiiko kaavoitukset ja hameen rakennelmat vai menisikö koko homma uusiksi. Ja jos menee, niin miten ihmeessä keksisin konstilla jolla muokata rakennelmaa.

singers.com




Aloituspuvun innoituksena toimi Gosbel kuorojen asut, sillä heidän käyttämänsä puku sopi hyvin tarpeeseemme peittää "Lady" kokonaisuudessaan.






Eurokankaan palalaarista löytyi kangas joka sopi täydellisesti tarkoitukseemme, ollen kevyt ja kiiltävä satiinipintainen kangas. Kaavoittaessani viitta-takkia käytin kankaan levyden kokonaisuudessaan helman leveyteen varmistaakseni, että alle tulevan helman leveys "mahtuu" sen alle.
Tarvitsimme koreografian vuoksi viiitta-takkiin, myös hupun. Hupun kaavoituksessa hain samaa kokoluokkaa, kuin 1700-luvulle sijoittuvassa tv-sarjassa Ihana Elisa oli nähtävissä aatelisnaisten viitoissa. Tämä siksi, että hupun tarkoitus on tarvittaessa peittää kasvot kokonaisuudessaan. 






Tässä kuva viitta-takin ensimmäisestä sovituksesta. Kuvassa huppu on vedetty vain osittain kasvojen peitoksi. Korjattavaa asussa oli pääntien laajuus. Valkoisen asun ei kuulu näkyä viitan alta. Mietittäväksi jäi myös kiinnityksen sijoittelu ja kiinnitystapa.













Itse asussa sain todeta, että rakenne toimii periaatteessa, mutta helman muodon säilymisen vuoksi joudutaan muoviluuta lisäämään helmaan (tarvittaessa jopa kahteen kohtaan), sillä nyt helma tuppasi painumaan sisäänpäin. Ja lisäluut varmistavat pysyvyyden myös "lisäpainon" lisäyksen jälkeen. 



Ja se mistä se koko ajatus sitten lähti.... : )



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti