lauantai 7. huhtikuuta 2012

Pääsiäinen 2012

Muorille juhla kuin juhla tarvitsee arvoisensa juhlapöydänkoristeen eli toisinsanoen täytekakun. Tämän vuoden kakkua miettiessäni sain idean Kinuskikissan blogista (http://www.kinuskikissa.fi/paasiaiskukon-suklaakakku/?sliderpage=6&ref=153).


Pohjana käytin tavallista kuuden munan sokerikakkupohjaa. Poikkeuksena, että vatkasin keltuaiset ja valkuiaiset erikseen vaahdoksi, ydistin vaahdon ennen jauhojen lisäystä. Vaahto pysyin hyvin kuohkeana ja täytti 24cm vuoan hyvin. Tällä kertaa en käyttänyt korppujauhoja, ainoastaan voitelin hyvin ja kakku irtosi todella siististi. Täytteenä käytin vaniljamakuista kakkumoussea sekä vaniljarahkaa. Kuorrutus on tomusokerilla makeutettua kermaa. 

Päädyin käyttämääm marsipaania suklaamunien koristeluun ja kiinnitin ne tomusokerista ja vedestä tehdyllä tahnalla (myydään myös tuubissa). Munien pohjalle tein Kinuskikissan ohjeessa mainitut tuet, sillä isompi munista ei tahtunut millään pysyä paikoillaan. Lehdet munien ympärillä valmistin leikkaamalla vapaasti kaulitusta marsipaanista. 

Tässä vielä kuva koristeista.
(Yhdestä on jo ehditty kuoriutua)


2 kommenttia:

  1. Voi mahoton miten herkullisen näköinen kakku :) Olet kyllä taitava!

    VastaaPoista