keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Valmistautumista vappuun

Tässä jokin aika sitten päädyin harhailemaan läpi erinäisiä blogeja ja siellä törmäsin Elli Neidin Unelmia- blogiin (   http://elli-neidin-unelmia.blogspot.com ), jossa hän oli tehnyt vuosi sitten päivityksen aiheesta hunajasima. Tästä sainkin sitten ajatuksen koettaa tänä vuonna. Noh nyt on sima käymässä joten saa nähdä kuinka Valpurin juomien käy. 


Hunajasima

4 litraa vettä
450 grammaa hunajaa 
2 sitruunaa
1/5 tl hiivaa 

Kiehauta osa vedestä (itse kiehautin 1 litran) ja kaada se hunajan päälle ja sekoita, kunnes hunaja sulaa. Lisää joukkoon loput vedestä sekä sitruunoiden mehu.(puristin toisesta mehun ja toisen leikkelin siivuiksi ja lisäsin joukkoon kuorineen). Lisää haaleaan nesteeseen hiiva (n. herneen kokoinen muru). Anna seoksen käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään, jonka jälkeen siivilöi neste ja pullota se. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria. 

Sima valmistuu viileässä noin viikossa ja huoneenlämössä noin kolmessa päivässä. Huomioithan, että paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukka korkkista pulloa. Sima tulee säilyttää viileässä ja käyttää viikon kuluessa (muutoin saat vain löysän vatsan).

Ohje löydetty sivulta: http://www.hunaja.net


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti