keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Josko viimeinkin valmista?

Projekti on vasta alkuvaiheessaan mutta muutaman kerran olen jo ollut heittämässä hanskoja tiskiin. Sain maitopurkeista tekemäni laudat ihan hyvin valmiiksi ja langoituskin meni ihan hyvin ja alkuunkin päästiin nauhan teossa, mutta jostain syystä n. 10 cm jälkeen homma alkoi mennä pöydän alle. Homma epäonnistui, joten päätin jättää hieman väliä ja aloittaa uudelleen. Ja sama tapahtui uudelleen. Meni aikansa ennen, kuin tajusin miksi kuvio alkoi jotenkin venyä muodottomaksi. Olen tähän saakka kiinnittänyt langat kaapin oveen, mutta nyt nauha oli leveämpää, eivät langat asettuneet oikein vaan alkoivat vetää mikä aiheutti kuvion sotkeentumisen. Ja pakko myöntää, että siinä vaiheessa aloin olla valmis paiskaamaan laudat seinään ja saksimaan langat silpuksi. Onnekseni kuitenkin päätin vain istahtaan netin ääreen, sillä sieltä löysin sivun joka antoi ratkaisun ongelmaani. 

http://www.theloomybin.com/doc/cwloom/index.html sivulla oli kuvattuna hyvin helposti rakennettavan ja yksikertaisen tavan rakentaa "laudan teko kehikon". Valitettavasti vain kaapistani ei löytynyt sopivaa ovenkahvaa joten päädyin ostamaan neljä kappaletta puristimia, joilla sain rakennettua oman versioni kehikosta. Hieman säätämistä tarvittiin, mutta niistä päästiin muutamalla paksulla Aku ankan taskukirjalla. 
Nyt nauha alkoi muodostua melko vaivattomasti vaikkakin puristimieni muodon vuoksi istuminen työn ääressä oli äärimmäisen hankalaa, joten työtä on tehtävä seisten. Pöytä vain on sen verran matala, että nauhaa pysty kovin kauan tekemään. No onnekseni siihenkin löytyi apu Lankadontista. Siellä on myynnissä louskuja joilla saan nauhan kiinni vyöhön, jolloin saatoin kiinnittää nauhan itseeni ja tehdä työtä istuen. Samalla päädyin tilaamaan myös joukon lautoja jotka on valmistettu paksusta pahvista. Lousku oli hieman erilainen, kuin sivustolla ollut kuva, mutta toisaalta hintakin oli edullisempi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti