perjantai 22. maaliskuuta 2013

Pientä edistymistä

Tanssiaispuku -projekti etenee, sillä käännettyäni ympäri puoli asuntoa, löysin kadoksissa olleen silkkikankaan. Ajatuksenani on, että kankaasta tehdään vuoraus isoihin hihoihin sekä ommellaan hihojen yläosaan koristenauha, jollaisia asuissa monasti oli. 
Koska halusin nauhaan jonkinlaisen "ornamentin", oli aloitettava mallin etsintä. Surffatessani saatoin vain ihailla kaikkia niitä upeita kirjailuja joita ihmiset ovat tehneet. Kovin montaa minun projektiini sopivaa mallia en löytänyt, mutta tähän ihastuin. Ikävä kyllä nyt kun yritin etsiä kuvaa uudelleen en löytänyt sitä, joten en valitettavasti pysty kirjoittamaan linkkiä alla olevaan kuvaan.

Joten kun malli oli löytynyt, jäljensin kuvion silkkipaperille, josta siirsin sen kopiopaperille, monistaen sen pidemmäksi. Monasti aijemmin olen piirtänyt kirjottavan kuvion kankaalle, mutta tällä kertaa en oikein uskonut sen toimivan, joten oli kehitettävä uusi keino. Päädyin kopioimaan mallin kuitukangaspohjaiselle tukikankaalle ja kiinnittämään sen silkille. Tämän jälkeen harsin kuvion mukaisesti ompelulangalla, jonka uskoin "katoavan" kirjailun alle. 
Aikomukseni oli tehdä kirjonta villalangalla, joten aloitin kirjomisen purkamallani villalangan säikeellä, käyttäen ketjupistoa, koska se hieman muistuttaa keskiajalla käytettyä halkaistua pistoa. Lanka kylläkin kesti hyvin, mutta se alkoi pikkuhiljaa hiutua, joten pistoista alkoi tulla ohuempia ja koska se ei näyttänyt kauniilta, purin työn alkutekijöihin. Koetin seuraavaksi varsipistoja, jonka tyyppisillä pistoilla päättelin alkuperäisen kirjonnankin tehdyn. Nyt kokeilin kahden säikeen villalankaa, mutta se ei kuitenkaan toiminut mieleni mukaan vieläkään, joten olin jälleen alkutekijöissä. Hetken epätoivon jälkeen päädyin purkamaan harsintani ja aloin ommella metallisella kirjontalangalla. Tällä hetkellä alku näyttää lupaavalta, mutta hieman "pelottaa", jos homma ei sittenkään toimi, joudun aloittamaan aivan alusta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti