Täksi pääsiäiseksi päätin täytekakun sijaan valmistaa kuppikakkuja. Ja kun Kinuskikissan blogista löysin herkullisen ohjeen oli päätös helppo tehdä. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen päädyin käyttämään minttukrokantti-suklaata ja voin luvat, että toimii. Ja samaa ohjetta käytin myös valmistaessani muorille, joka ei ole suklaan ystävä, vaniljaisia kuppikakkuja.
Minttusuklaamuffinssit
12 kpl isoja tai 15-20 pientä
150 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2,5 rkl kaakaota
1,5 dl maitoa
100 g minttukrokanttisuklaata rouhittuna
Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe sekä kaakao ja sekoita taikinaan vuorotellem maidon kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe. Jaa vuokiin ja paista 175 asteessa n. 15 min.
(jos haluaa vaaleita: korvaa kaakao samalla määrällä perunajauhoja ja lisää joukkoon halutessasi vaniljasokeria/-uutetta)
Kuorrute
200g maustamatonta tuorejuustoa
130g pehmeää voita
5 3/4dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta / vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua
(haluamaasi elintarvikeväriä)
Vatkaa voita kunnes se on kuohkeaa. Lisää joukkoon loput aineet. Sekoita tasaiseksi. Nostele pursotinpussiin ja laita n. 30 minuutiksi jääkaappiin jotta kuorrute hieman jähmettyy. Kuorruta leivonnaiset ja koristele haluamallasi tavalla esim. suklaarouheella.
Kuorrute
200g maustamatonta tuorejuustoa
130g pehmeää voita
5 3/4dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta / vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua
(haluamaasi elintarvikeväriä)
Vatkaa voita kunnes se on kuohkeaa. Lisää joukkoon loput aineet. Sekoita tasaiseksi. Nostele pursotinpussiin ja laita n. 30 minuutiksi jääkaappiin jotta kuorrute hieman jähmettyy. Kuorruta leivonnaiset ja koristele haluamallasi tavalla esim. suklaarouheella.
Ihanan herkullisen näköisiä :)
VastaaPoistaKiitos paljon Elli. :)
VastaaPoista